cart
Nappali sötétítő függöny

Hogyan tisztítsuk függönyeinket?

Függönyeink tisztításakor sok szempontot kell szem előtt tartani, nem csoda, ha valaki a professzionális segítséget választja.

Azonban vállalkozó szellemű vásárlóinknak, akik maguk állnak neki a feladatnak, néhány hasznos tippel szeretnénk segítséget nyújtani:

  • Mosáskor mindig vegyük figyelembe a textília anyagösszetételét, legyen szó vastagabb anyagú dim- és black out függönyről, vagy fényáteresztő anyagokról. Ezeket minden esetben egymástól elkülönítve kezeljük!

  • Minden típus esetében érdemes a tisztítást a függöny óvatosan kiporolásával, kezdeni. Ha szükséges, mosás előtt alkalmazzunk kímélő előáztatást, azonban figyeljünk arra, hogy egy a konyhában lógó vitrázs valószínűleg hosszabb előáztatást fog igényelni, mint a nappali sötétítő függönye.

  • Amennyiben a vegyszermentes tisztítást választjuk, fehér függönyök esetében az előáztatáshoz nyugodtan használjunk ecetet vagy szódabikarbónát.

  • A textília anyagösszetétele, színe és vastagsága egyaránt mérvadó. Ne mossuk együtt a nehéz és a könnyű anyagokat, ahogyan értelemszerűen a fehér és a színes függönyöket is érdemes elkülönítve tisztítani!

  • Minden esetben válasszunk kímélő programot a mosáshoz, maximum 40 fokot beállítva!

  • A gyűrődést könnyen elkerülhetjük, ha a függönyök összehajtva kerülnek a mosógépbe, a centrifugálást pedig vagy teljesen elhagyjuk, vagy alacsony fordulatszámot állítunk be. A mosógépből kivéve érdemes még kissé nedves állapotban visszaakasztani a függönyöket a karnisra, hogy ott tudjanak teljesen megszáradni.